Lai atlaides neiztukšo bankas kontu

Vai iepirkšanās tev ir patīkama izklaide, kas sniedz gandarījumu un iespēju sevi palutināt ar sen kārotām lietām, vai drīzāk neizbēgams un nogurdinošs pienākums, kas mēdz sagādāt galvassāpes? Lai vai kā, vārds "atlaide" reti kuru atstāj vienaldzīgu. Taču kā atlaižu laiku izmantot izdevīgi un reizē savam budžetam draudzīgi?

Sāc ar to, kas tev ir

Lai gan skapju un plauktu revīzija vairāk izklausās pēc pavasara darba, ir vērts tam veltīt laiku arī gada nogalē. Kritiski pārskati savu garderobi un lieko, bet vēl labā stāvoklī esošo atdod kādam, kam tas vairāk nepieciešams, – apvieno kārtošanu ar iespēju palīdzēt. Pārkārto virtuves plauktus un varbūt atcerēsies, ka saimniecībā vēl arvien trūkst, piemēram, speciālas svētdienas pankūku pannas.

Kārtojot var arī atklāties, ka tavi plaukti ir daudz pilnāki, nekā tu domāji. Varbūt no iepriekšējiem Ziemassvētkiem vēl stāv neizpakots rokas blenderis, bet dāvanā saņemtajai kosmētikai jau beidzies derīguma termiņš. Arī pazudušais uzgriežņu atslēgu komplekts, izrādās, tikai nolikts neparastā vietā.

Vai dāvanas jau sagādātas?

Populārākā starpsezonu iepirkšanās ar lielām atlaidēm likumsakarīgi ir ieviesusies laikā pirms Ziemassvētkiem. Tā ir iespēja sarūpēt dāvanas, lai svētku gaidīšanas laiku varētu izbaudīt mierīgu sirdi. Padomā arī par tiem, kam tuvākajā laikā gaidāmi citi svētki, kuros noderētu kāda laba dāvana, vai varbūt vienkārši vēlies iepriecināt savus tuviniekus. Varbūt taviem vecākiem jau sen nepieciešama jauna tējkanna? Varbūt kādam ģimenē vēl nav nopirkta apdrošināšana? Atceries, ka šajās populārajās dienās atlaides ir ne tikai dažādām lietām, bet arī pakalpojumiem. Ieskaties Citadeles piedāvājumā!

Lai top saraksts

Atlaidēm ir ne tikai plusi, bet arī mīnusi. Bieži vien šķiet, ka kaut kas ir jāpērk tikai tāpēc, ka tas ir lētāk. Tu jau droši vien zini frāzi – saimniecībā noderēs. Tāpēc arī atlaižu laikā ir vērts izveidot sarakstu, lai pārāk neaizrautos.

Izmanto kādu piezīmju lietotni telefonā vai vienkārši papīra lapu un saraksti visu, kā trūkst. Varbūt pat to ir vērts darīt uzreiz – tikko kaut ko iedomājies, pieraksti, lai neaizmirstas. Nav teikts, ka visu vajadzīgo iegūsi tieši lielajā atlaižu laikā, bet tas palīdzēs plānot arī nākamos pirkumus.

Pirms iepirkšanās sagrupē izveidoto sarakstu atbilstoši prioritātēm, savukārt pēc iepirkšanās atjauno sarakstu – noderēs nākamreiz.

Iespējamā summa

Izdomā, cik daudz naudas vari atļauties tērēt dažādiem pirkumiem, lai pietiek arī gardumiem Ziemassvētku galdam. Ja nenoteiksi pirkumu budžetu, ir daudz lielāka iespēja pārtērēties, tā būtiski ietekmējot arī nākamo rēķinu apmaksu un ikdienas tēriņus.

Cenu salīdzināšana

Laikus izvērtē noskatīto preču vai pakalpojumu aktuālās cenas. Salīdzini iespējas iegūt to pašu dažādos veikalos vai pie dažādiem pakalpojumu sniedzējiem. Tas palīdzēs tev saprast, kad norādītā atlaide tiešām ir izdevīga un kad tā labākajā gadījumā tikai līdzinās ikmēneša akciju piedāvājumam tuvējā lielveikalā.

Kvalitāte pret cenu

Reizēm pārdevēji mēdz iepirkt īpaši atlaižu laikam paredzētas zemākas kvalitātes lietas, tā piesaistot tavu uzmanību veikalam. Iespējams, šādi pirkumi nebūs uzreiz robs tavā budžetā, tomēr tam ir būtiski pievērst uzmanību – kā zināms, kvalitatīvas lietas kalpo ilgāk. Izmanto atlaižu laiku gudri un izvēlies dārgākas un kvalitatīvākas lietas, kas ilgi kalpos un attiecīgi būs draudzīgākas videi.

Internetveikalos nav pūļu

Atlaižu laikā parasti ir ērtāk pārskatīt iespējamos pirkumus dažādos interneta veikalos, nevis doties cilvēku pilnajos veikalos cerībā iegūt kāroto un nenogurt jau pirmajā garajā rindā. Parasti liela daļa starpsezonu atlaižu akcijas dalībnieku piedāvā iespēju visu iegādāties arī attālināti. Tikai atceries pārbaudīt sūtīšanas izmaksas un preču atgriešanas iespējas.

Šajā īpaši izdevīgo piedāvājumu laikā ir vērts izskatīt sociālajos tīklos atrodamo un pievērst uzmanību arī mazāk populāriem tirgotājiem. Tomēr, iepērkoties internetā, atceries par drošību. Atsvaidzini savas zināšanas šeit un neuzķeries uz viltus mājaslapām.

Nav sarakstā, bet vajag

Iepērkoties noteikti redzēsi daudz kārdinoša, kā nemaz nav tavā sarakstā, un roka tā vien stiepsies ielikt savā iepirkumu grozā. Bet vai tiešām vajag? Protams, var gadīties, ka nepieciešamais ir izkritis no prāta un nav iekļuvis sarakstā. Tomēr atceries, ka šīs nav pēdējās atlaides. Ja tas var pagaidīt un neiekļaujas tavā budžetā, ieraksti savā sarakstā un gaidi nākamās atlaides. Šis tas pēc svētku laika varētu pat izrādīties lētāks.

Izmanto pirkumu apdrošināšanu

Ja par pirkumu norēķināsies no Citadeles konta, apdrošināšanas atlīdzība segs zaudējumus, ja 180 dienu laikā no preces iegādes brīža iegādātā prece tiks sabojāta vai nozagta. Apdrošināšana nodrošinās arī pirkumu, piemēram, elektrotehnikas, mobilo ierīču, ikdienas preču un mājas iekārtu iegādes cenas aizsardzību – tiks kompensēta cenu starpība, ja veikalā, kurā iegādājies preci, 30 dienu laikā no pirkšanas brīža tai tiks samazināta cena par vairāk nekā 20 eiro. Ja tev vēl nav Citadeles bankas kartes, izmanto īpašo piedāvājumu – līdz 30. novembrim piesakies X prime kartei un lieto pirmos 12 mēnešus bez kartes maksas.

Atceries, ka pirkumu mērķis lielo atlaižu laikā ir ietaupīt, iegādājoties nepieciešamo, nevis nopirkt, jo ir izdevīga cena. Izmanto atlaižu laiku savam bankas kontam un videi draudzīgi.

Previous
Previous

Auto iegāde – par ko vērts padomāt

Next
Next

Mīlēt Latviju darbos