Jauni uzņēmumi aktīvi atver kontus attālināti

Pērn divas trešdaļas jauno klientu ir atvēruši bankas kontu attālināti. Šāda iespēja ir bijusi ērta arī daudziem uzņēmumiem, no kuriem 69 % ir jaundibināti. Attālinātā pakalpojuma izvēle kļūst arvien populārāka, jo konta atvēršana notiek pilnīgi automatizēti un iespējama 20 minūšu laikā. Nepieciešams vien kvalificēts elektroniskais paraksts un tiesības vienpersoniski pārstāvēt uzņēmumu. 

2022. gadā tieši galvaspilsētas uzņēmēji vislabprātāk izvēlējušies ietaupīt laiku un atvērt kontu attālināti. Savukārt citās lielajās pilsētās – Jūrmalā, Jelgavā, Daugavpilī, Liepājā – vērojama līdzvērtīga aktivitāte, proti, vidēji 50 uzņēmumi ir izmantojuši iespēju atvērt kontu attālināti. 

Viens no izplatītākajiem uzņēmumu darbības veidiem attālināti reģistrētajām juridiskajām personām ir mazumtirdzniecība pa pastu vai internetu. Šāds uzņēmējdarbības veids kļuva populārs Covid-19 pandēmijas laikā līdz ar loģistikas ķēžu pielāgošanos jaunajai dienaskārtībai. 

“Ņemot vērā pieprasījumu, populārāka kļūst ne tikai mazumtirdzniecība internetā, bet arī dažādi izglītojoši materiāli ar ieteikumiem, kā veiksmīgi uzsākt un attīstīt savu mazo biznesu. Jaunie uzņēmumi arvien biežāk izvēlas sākt savu biznesu attālināti. Arī konta atvēršana tiešsaistē kļūst arvien aktuālāka, jo ir ātrāka un izdevīgāka,” norāda Vaidas Žagūnis, Citadeles korporatīvo klientu pārvaldības vadītājs Baltijā, valdes loceklis 

Bankas kontu attālināti iespējams atvērt uzņēmumiem, kuri ir reģistrēti Latvijā un veic saimniecisko darbību Latvijā. To juridiskā forma ir SIA, individuālais komersants, zemnieku vai zvejnieku sabiedrība. Šāda uzņēmuma kontā ienākošo maksājumu apjomam nav paredzēts pārsniegt 30 000 eiro.  

2022. gadā kopumā tika reģistrēti 8826 uzņēmumi, kas ir par 401 mazāk nekā gadu iepriekš, liecina Uzņēmumu reģistra dati. 

Previous
Previous

Pieci padomi savu tuvinieku un īpašumu apdrošināšanai 

Next
Next

Astoņi mīti par saules paneļiem un to uzstādīšanu