Finansējuma pieejamība nodrošina biznesa attīstību

Pasaulē ekonomiskās izaugsmes un inovāciju ritms nekad neapstājas, tāpēc finansējuma pieejamība uzņēmumiem ir kritiska veiksmes sastāvdaļa. Tā ir degviela, kas nepieciešama, lai idejas pārvērstu realitātē, un dzinējspēks, kas veicina gan jaunu, gan jau pastāvošu uzņēmumu attīstību.

Uzņēmēji vienmēr meklē efektīvus veidus, kā piesaistīt kapitālu savām idejām un projektiem. No banku aizdevumiem un riska kapitāla līdz valsts atbalsta programmām un alternatīvām finansēšanas metodēm – finansējuma avotu daudzveidība atspoguļo mūsdienu biznesa vides dinamiku un elastību.

Lai palielinātu iespēju maziem un vidējiem uzņēmumiem saņemt finansējumu attīstības plāniem, no 2020. gada uzņēmumiem ir pieejams mikrokredīts ar ALTUM portfeļgarantiju, kas sniedz iespēju saņemt finansējumu līdz 70 tūkstošiem eiro bez ķīlas. ALTUM portfeļgarantiju programmās Citadelē maziem un vidējiem uzņēmumiem mikrokredītos kopā izsniegti 23 miljoni eiro. Vidējā aizdevuma summa ir bijusi 45 tūkstoši eiro, savukārt vidējais aizdevuma termiņš – 4,6 gadi. Visbiežāk aizdevums bijis nepieciešams apgrozāmajiem līdzekļiem un tehnikas vai citu pamatlīdzekļu iegādei.

“Iespēja saņemt mikrokredītu līdz pat 70 tūkstošiem eiro bez nepieciešamības nodrošināt ķīlu ir atvērusi durvis uzņēmumiem, lai īstenotu attīstības plānus ar lielāku drošību un pārliecību. Piesaistot saviem produktiem ALTUM portfeļgarantiju, mēs esam spējuši paplašināt sadarbību ar tirdzniecības, celtniecības un rūpniecības nozarēm, veicinot ne tikai uzņēmumu, bet arī vietējās ekonomikas attīstību. Tas ir spēcīgs instruments, ar kuru mēs palīdzam mazajiem un vidējiem uzņēmumiem pārvarēt finansējuma pieejamības šķēršļus, veidojot stabilu pamatu ilgtspējīgai izaugsmei un inovācijai,” skaidro Pēteris Plaudis, Baltijas mazo uzņēmumu apkalpošanas daļas vadītājs.

Pakalpojumu pieejamība digitāli ir Citadeles mērķis arī kreditēšanas jomā. Tā papildus esošajam mikrokredīta produktam kopš 2024. gada februāra Citadele spērusi nozīmīgu soli, sniedzot iespēju uzņēmumiem saņemt finansējuma piedāvājumu 24 stundu laikā summām līdz 500 tūkstošiem eiro, piesakoties mājaslapā.

“Citadeles veiktais klientu pētījums apliecina, ka ātrums, pieejamība un skaidri finansēšanas nosacījumi ir būtiskākais uzņēmējiem,” iezīmē Pēteris Plaudis.

Previous
Previous

Video: 300 eiro mēnesī. Vai tā varētu būt tava pensija?

Next
Next

Bērns un viņa pienākumi – vai nauda var motivēt?