Vērtīgi ieteikumi dāvanu iegādei, lai tavi Ziemassvētki izdotos!

Mūsdienu ražošana un loģistika paļaujas uz ļoti precīziem preču piegādes grafikiem, kas to padara efektīvu, bet reizē arī trauslu. Pandēmija un darbaspēka trūkums loģistikas nozarē visā pasaulē ir nopietni iedragājis šo sistēmu, un tā rezultātā patlaban globāli var vērot lielus sastrēgumus. Eksperti prognozē, ka būtiski uzlabojumi ir gaidāmi vien nākamgad.

Šī iemesla dēļ apkopojām vairākus padomus, kā šogad labāk iegādāties dāvanas, lai izvairītos no vilšanās.

 

Kad labāk pasūtīt dāvanas?

Lai arī mūs vienmēr ir mācījuši dāvanas pirkt savlaicīgi, neatliekot to iegādi uz pēdējo brīdi, šogad tas ir jāņem vērā dubultā. Iesakām iepirkties novembrī, lai paciņas saņemtu laikā. Jārēķinās arī ar pakomātu uzņēmumu lielo noslodzi, jo, protams, Ziemassvētku sezona ir īpaši darbīgs laiks. Turklāt novembrī visi lielie interneta veikali preces un pakalpojumus piedāvā lētāk nekā decembrī, tāpēc kāroto labāk pirkt tad, kad tam ir arī labas atlaides. Īsumā – jo ātrāk, jo labāk!

Kur pasūtīt?

Ļoti būtiski ir izvēlēties arī īsto preču iegādes vietu. Ja vēlies pasūtīt preces no Ķīnas, ASV vai citām valstīm ārpus Eiropas Savienības, jārēķinās ar vēl ilgāku piegādes laiku, jo papildus jau minētajām loģistikas problēmām būs jāveic arī preču atmuitošana. Laimīgā kārtā daudziem interneta veikaliem ir bāzes Eiropā, tāpēc noteikti izvēlies sev tuvāko reģionu, piemēram, Amazon Vācijā, nevis ASV. Ja tomēr pasūti no ASV, ir tādi pakalpojumi kā Shipzee, kas palīdzēs vieglāk tikt pie noskatītās dāvanas.

Kā dabūt labāko cenu?

Agrāk, lai atrastu labāko cenu, bija stundām ilgi jāiet cauri dažādām tīmekļvietnēm un manuāli jāsalīdzina piedāvājumi. Mūsdienās dažādi spraudņi (plugins) šo problēmu atrisina daudz vienkāršākā veidā. Mūsu favorīts – Karma. Digitāli pastaigājoties pa interneta veikaliem, vari atzīmēt savas iemīļotākās preces. Tev pienāks paziņojums, kad izvēlētais produkts būs nopērkams ar atlaidi kādā tīmekļvietnē jebkur pasaulē. Vēl viens bonuss: kad būsi nonācis interneta veikala preču apmaksas skatā (checkout), vari ar Karma palīdzību pārbaudīt, vai nav pieejams kāds atlaižu kods. Tas notiek automātiski un bez liekas piepūles.

Turklāt, ja maksāsi ar Citadeles X prime karti un 30 dienu laikā tava iegādātā prece kļūs lētāka par vairāk nekā 20 EUR, apdrošināšana segs šo starpību!

Kā labāk maksāt?

Iegādājoties preces, ir būtiski izvēlēties arī pareizo maksāšanas līdzekli. Maksājot ar X prime karti, ir iespēja ar apdrošināšanas palīdzību atrisināt arī problēmas, ja tirgotājs preci nepiegādā un atsakās pārskaitīt atpakaļ samaksāto summu vai veikals izrādījies neīsts (arī tā gadās!). Tāpat prātīga doma ir pirkuma apdrošināšana, jo svētkus var sabojāt arī dāvanas ātra sasišana vai kāds cits neparedzēts bojājums. Mūsdienās daudzām precēm līdzi nāk garantija, tomēr ir vērts apsvērt kādu papildu drošības spilvenu. Citadeles klientiem ar X prime karti par to visu nav jāuztraucas, jo, maksājot par precēm ar šo karti, tās tiek automātiski apdrošinātas uz 120 dienu periodu kopš pirkuma brīža. Savukārt ražotāja garantija ar X prime karti pirktām elektroprecēm tiek pagarināta vēl uz vienu gadu.

Svarīgākais ir iepirkties pārdomāti un savlaicīgi, tad svētku miers būs izbaudāms bez liekiem satraukumiem un steigas!

Previous
Previous

Padomi, kā sākt iekrāt mērķu sasniegšanai 

Next
Next

Kā nosargāt savu kredītreitingu no sliktiem paradumiem?