Attālināta kontu atvēršana aizvien populārāka, jo aizņem vien 20 minūtes

Strauji mainīgajā biznesa vidē ir novērota būtiska pāreja uz attālinātu klientu apkalpošanu, un pērn vairāk nekā divas trešdaļas jauno Citadeles klientu ir atvēruši bankas kontu attālināti. Īpaši šī tendence novērota jaundibināto uzņēmumu vidē – 40 % no visiem klientiem, kas atvēruši kontus attālināti, ir tieši jaunie uzņēmumi.

Attālinātā pakalpojuma izvēle ir populāra, jo konta atvēršana notiek pilnīgi automatizēti un iespējama 20 minūšu laikā. Nepieciešams vien kvalificēts SmartID, eID vai e-Paraksts Mobile un tiesības vienpersoniski pārstāvēt uzņēmumu.

2023. gadā tieši galvaspilsētas uzņēmēji ir devuši priekšroku attālinātai konta atvēršanai Citadelē, būtiski ietaupot savu laiku. Citās lielajās pilsētās – Jūrmalā, Jelgavā, Daugavpilī, Liepājā – vērojama līdzvērtīga aktivitāte.

Starp dažādajām nozarēm, kas izvelējušās attālinātu kontu atvēršanu Citadele, izceļas mazumtirdzniecības uzņēmumi, kuri darbojas pa pastu vai internetu, kā arī ēdināšanas nozares uzņēmumi. Arī uzņēmumi, kas saistīti ar dzīvojamo un citu ēku būvniecību, atzīst attālinātās konta reģistrācijas ērtumu.

“Ņemot vērā pieprasījumu, internetā populārāka kļūst ne tikai mazumtirdzniecība. Dažādi jaunie uzņēmumi arvien biežāk izvēlas sākt savu biznesu attālināti, un arī konta atvēršana tiešsaistē kļūst arvien aktuālāka, jo aizņem vien 20 minūtes,” norāda Vladislavs Mironovs, bankas Citadele valdes loceklis stratēģijas realizācijas, digitālās un biznesa attīstības jautājumos.

Bankas kontu attālināti iespējams atvērt Latvijā reģistrētiem uzņēmumiem, kuri savu saimniecisko darbību arī veic Latvijā. To juridiskā forma ir SIA, individuālais komersants, zemnieku vai zvejnieku sabiedrība.

2023. gadā kopumā tika reģistrēti 8772 uzņēmumi, kas ir par 54 mazāk nekā gadu iepriekš, liecina Uzņēmumu reģistra dati.

Previous
Previous

Neatstāj pensiju valstij

Next
Next

Ar otro nepietiks – vajag trešo