Piecas lietas, kas jāzina, ceļojot ar X karti

Vasara ir viens no iecienītākajiem atvaļinājumu laikiem – saule, pludmale, izbraukumi ar ģimeni un draugiem. Ja tuvākajā laikā plāno doties ceļojumā uz ārzemēm, iepazīsties ar nelielu apkopojumu par X supreme un X prime karšu apdrošināšanas priekšrocībām, lai nevajadzētu iegādāties apdrošināšanas pakalpojumu atsevišķi.  

Apdrošināts katrs ceļojums pasaulē 

Ierasta prakse, ar ko saskaras ceļotāji – apdrošināšanas summa tiek noteikta uz gadu. Taču ar X supreme un X prime karti norādītie limiti darbojas katram ceļojumam atsevišķi. Ar X supreme karti ir nodrošināta pamata apdrošināšana tev pašam. Tikmēr X prime kartes apdrošināšana attiecas gan uz tevi, gan taviem ģimenes locekļiem, kas ceļo kopā ar tevi. Būs pasargāti bērni, vecāki, mazbērni, kā arī laulātais vai dzīvesbiedrs. Atgādinām, ka X smart kartēm apdrošināšana nav iekļauta. 

 

Bagāžas un lidojuma aizkavēšanās 

Ceļojot ar lidmašīnu var gadīties dažādi – bagāža var aizkavēties, tikt sabojāta vai pat pazaudēta. Aviokompānijas piedāvā ceļotajiem apdrošināt bagāžu, iegādājoties lidojuma biļeti, taču X supreme un X prime karte jau pasargā tavu bagāžu. 

X supreme apdrošināšana sedz izdevumus līdz 100 eiro bagāžas aizkavēšanās gadījumā (ilgāk par 2 stundām), lai varētu iegādāties pirmās nepieciešamības preces. Savukārt, ja, piemēram, lidojot mājup, aizkavēsies pats lidojums, apdrošināšana segs izdevumus līdz 250 eiro.  

X prime karte apdrošina pret ceļojuma atcelšanu, pārtraukšanu, aizkavēšanos un tranzīta nokavēšanas riskiem ar apdrošinājuma summu līdz 1000 eiro. Savukārt bagāžas aizkavēšanās gadījumā (ilgāk par 2 stundām) ir 400 eiro limits pirmo nepieciešamības preču iegādei.  

 

Medicīniskie riski 

Nevienam negribas slimot ceļojumā, taču, ja nu gadās, apdrošināšana parūpēsies par ārstēšanās izdevumiem. Pēkšņas saslimšanas vai traumas gadījumā gan X supreme, gan X prime kartes apdrošināšana atlīdzinās ārstēšanās izdevumus ārvalstīs, tostarp ārsta vizītes, medikamentus, neatliekamās operācijas, neatliekamo zobārstniecību u.c.  

Taču jāņem vērā, ka pirms pakalpojuma saņemšanas jāsazinās ar apdrošinātāju, ja negadījums notiek ASV, Bulgārijā, Grieķijā, Ēģiptē, Krievijā, Baltkrievijā, Spānijā, Taizemē vai Turcijā. 

 

Auto pašrisks 

Īrēt transportu ārzemēs ir izdevīgāk ar X prime karti. Ja ceļojuma laikā nomas transportlīdzeklim tiks nodarīti zaudējumi un būsi iegādājies KASKO apdrošināšanu, tad X prime segs arī pašriska daļu līdz 1500 eiro.  

 

Sports 

Aizrauj adrenalīns? X prime kartes apdrošināšanā jau ir iekļautas visa veida sporta aktivitātes, tostarp ekstrēma sporta aktivitātes – izpletņlēkšana, kaitsērfings, zemūdens niršana, deltaplanēšana un daudzas citas.  

Previous
Previous

Ko dāvināt absolventam? Piecas idejas izlaiduma dāvanām 

Next
Next

Kā rīkoties, lai uzkrāto pensiju saņem tuvinieki?