Kāds ir tavs ideālais darba devējs?

Darba devēja izvēle ir lēmums, kas var būtiski ietekmēt tavu karjeru un izaugsmi. Izvērtējot iespējamo darbavietu un uzņēmumu, jāņem vērā gan objektīvi faktori, gan paša vajadzības, vēlmes, vērtības, profesionālās ambīcijas un karjeras mērķi.

Sāc ar sevi

Pirms sāc darba meklējumus, izvērtē savas zināšanas, prasmes, iespējas un intereses. Ne vienmēr tas, ko māki, ir tas, ko patiesībā vēlies darīt, – iespējams, tev jālūkojas neierastā virzienā. Rūpīgi apdomā, ko sagaidi no savas karjeras pirmā vai nākamā soļa.

Izveido sarakstu ar nozarēm, uzņēmumiem un varbūt pat amatiem, kuros vēlētos strādāt. Ja padomā ir konkrēti uzņēmumi, apmeklē šo uzņēmumu karjeras lapas vai darba sludinājumu portālus un aplūko, kādi speciālisti tiek meklēti un ko uzņēmumi piedāvā topošajiem darbiniekiem. Arī tad, ja tev tīkamajiem uzņēmumiem nav aktuālu vakanču, ir vērts izrādīt interesi, nosūtot savu pieteikumu.

Darba devējs ar tagadni un nākotni

Izpēti uzņēmumu vēsturi un stabilitāti. Meklē darba devēju, kas domā tālāk par šodienu. Tāds darba devējs, kas stratēģiski plāno uzņēmuma nākotni, attiecīgi rada iespējas darbiniekiem sniegt ieguldījumu ne tikai uzņēmuma, bet arī personīgajā attīstībā.

Bet varbūt tu vēlies būt daļa no jauna veiksmes stāsta un pievienoties jaunam uzņēmumam?

Atalgojums un bonusi

Pārliecinies, ka piedāvātā alga atbilst ne tikai tavām vēlmēm, bet arī tirgus standartiem. Taisnīga atlīdzība atspoguļo darba devēja prasmi novērtēt darbinieka ieguldījumu.

Pievērs uzmanību arī bonusu sistēmai – prēmijas, veselības apdrošināšana, papildu brīvdienas vai citas priekšrocības. Pat ja sākotnēji bonusi var šķist nebūtiski salīdzinājumā ar algu, tie vairo apmierinātību ar darbu ikdienā un sniedz drošības sajūtu.

Darba vide un ritms

Pozitīva darba vide veicina vispārējo labsajūtu. Mēģini novērtēt darbavietas kultūru un arī fizisko darba vidi un grafiku.

Mūsdienu digitālajā laikmetā liela daļa darba devēju piedāvā netradicionālu darba laiku vai attālināta darba iespējas. Elastīgs darba grafiks ļauj līdzsvarot personīgo dzīvi ar darbu, saglabājot un pat uzlabojot produktivitāti.

Sociālie tīkli

Tieši tāpat kā darba devējs skatīsies LinkedIn un citviet pieejamo informāciju par tevi, arī tavs uzdevums ir meklēt atsauksmes un izpētīt uzņēmuma sociālos tīklus. Ieskaties esošo darbinieku oficiālajos LinkedIn profilos – tas var sniegt priekšstatu par uzņēmuma kultūru un notikumiem tajā no cita skatu punkta.

Intervē darba devēju

Darba intervija ir tava iespēja uzzināt vairāk par darba vidi, kultūru, bonusiem, izaugsmes iespējām un citiem tev būtiskiem faktoriem, par kuriem neesi ieguvis informāciju darba sludinājumā, sociālajos tīklos vai citviet. Sagatavo sev svarīgos jautājumus pirms intervijas, lai nekas nepaliek nenoskaidrots un vari pieņemt pareizo lēmumu.

Ieskaties Citadeles piedāvājumā

Varbūt esi gatavs darbam vienā no lielākajām bankām Baltijā? Apskati aktuālās vakances mūsu mājaslapā.

Previous
Previous

Iedvesmojies brīvdienām ar C REWARDS

Next
Next

Mr. Bunny izvēlas bezskaidras naudas darījumus