Ar bankas karti pāri robežām

Latvijas iedzīvotāji labprāt ceļo ar X karti kabatā, jo tās lietošana citās zemēs ir tikpat ērta kā mājās. Kā liecina bankas dati*, visbiežāk Latvijas iedzīvotāji 2023. gadā ir devušies uz Vāciju un Poliju. 

Populārākie Baltijas iedzīvotāju galamērķi 

2023. gadā Latvijas iedzīvotāji visbiežāk ceļojuši uz Vāciju, Poliju, Spāniju, Zviedriju un Lietuvu. Savukārt Lietuvas iedzīvotāji vairāk devušies uz Vāciju, Baltkrieviju, Poliju, Franciju un Itāliju, bet Igaunijas – Somiju, Latviju, Spāniju, Itāliju un Zviedriju. 

Pirkumu skaits liecina, ka Igaunijas iedzīvotāji daudz biežāk ir devušies uz Latviju nekā Lietuvas iedzīvotāji. Igaunijā iedzīvotāju pirkumi Latvijā ierindojas otrajā vietā, savukārt Lietuvā – devītajā.    

“Cilvēki jau bez bažām ir atsākuši intensīvi ceļot, par ko liecina karšu pirkumu skaita pieaugums ārvalstīs un netieši liecina arī apdrošināšanas gadījumu pieteikumu skaits, kurš ir atgriezies pirms Covid līmenī. Covid laikā arī ir pamainījušies paradumi, un daudzi ir pieraduši strādāt attālināti, tāpēc joprojām saglabājas tendences gan vasaras, gan ziemas laikā braukt uz, piemēram, Spāniju, lai vienlaikus iegūtu ceļojuma iespaidus un strādātu attālināti,” norāda Andris Lazdiņš, Citadeles Karšu un norēķinu daļas vadītājs.  

Tikpat ērti kā mājās 

Atceries, ka tava Citadeles bankas karte visur darbosies kā mājās – naudu vari izņemt bez komisijas maksas visos bankomātos, tikai jāņem vērā savas kartes mēneša limits. Ja esi nonācis valstī ar citu valūtu, jārēķinās, ka valūtas maiņa notiek pēc Citadeles cenrāža. Par pirkumiem ar X kartēm** arī citās valstīs turpini saņemt X REWARDS punktus

Ja ceļojuma laikā esi plānojis īrēt auto, ar X prime to vari izdarīt arī bez kredītlimita, turklāt būs spēkā  apdrošināšana ar pašrisku. 

Vairāk par iespējām ar X karti ārzemēs un plašo apdrošināšanas klāstu lasi mājaslapā.  

Drošībai 

Lai pēc iespējas pasargātu sevi no dažādām nepatīkamām situācijām ārzemēs, rīkojoties ar naudu, ieteicams ņemt līdzi vairākas kartes. Glabā tās atšķirīgās, bet vienlīdz drošās vietās. Mobilajā lietotnē sadaļā “Kartes” vari apskatīt un mainīt katras kartes lietošanas reģionu un limitus. Atceries, ka nav ieteicams izmantot publisko bezmaksas internetu, ja rodas vajadzība atvērt internetbanku. 

Lai vienkārši un droši pirkumi ārvalstīs! 

* Dati par 2023. gadā klātienē veiktajiem pirkumiem ar bankas Citadeles maksājumu kartēm ārvalstīs 
** Punktus par pirkumiem no 01.01.2024. nesaņem X smart karšu lietotāji, kuri ir vecumā no 22 gadiem.

Previous
Previous

Kā izvēlēties elektroierīci ikdienas vajadzībām

Next
Next

X, Y un Z paaudžu finanšu paradumi