Pienācis laiks remontam?

Mājokļa remonts un labiekārtošana var būt aizraujoša nodarbe, tikai jāatrod līdzsvars starp savām vēlmēm un iespējām. Lūk, daži padomi, kas palīdzēs sākt darbu.

Vispirms ir jāpieņem lēmums, kuras istabas vēlies pārveidot un cik lielas ir nepieciešamās pārmaiņas. Ņemot vērā ieceru apmēru un sarežģītību, sapratīsi, vai vari to paveikt pats vai būs nepieciešama arī profesionāļu palīdzība. Ja, piemēram, ir pienākusi kārta virtuves flīzēm, mēbelēm un iekārtām, jārēķinās ar lielākiem izdevumiem un sarežģītākiem darbiem. Kad visu esi apsvēris, vari pievērsties pārmaiņu vēlamajam vizuālajam rezultātam.

Krāsu palete tavā gaumē

Ar krāsu palīdzību var ne tikai radīt vienotu izskatu visā mājā, bet arī ietekmēt telpas noskaņu un tavu pašsajūtu. Krāsas var nomierināt vai tieši otrādi – vairot enerģiju un radošumu. Tāpēc ir vērts rūpīgi izpētīt tev tīkamo krāsu nozīmi, lai attiecīgajai telpai izvēlētos piemērotāko. Piemēram, guļamistabai ieteicams izmantot gaišus zemes toņus, savukārt košākas krāsas ir piemērotas ēdamistabai.

Ja plāno atsvaidzināt mājokli, piemēram, tikai ar sienu krāsojumu, izvēloties krāsas, kas tev patīk, padomā, kā tās saderēs ar esošajām mēbelēm un citiem interjera priekšmetiem. Ja iecerētas daudz lielākas pārmaiņas, smelies iedvesmu dabā vai interneta dzīlēs un ļauj vaļu iztēlei!

Vairāk augu

Ja esi telpaugu cienītājs, tevi nevajadzēs pārliecināt, ka augi ir lielisks veids, kā piešķirt mājai dzīvību. Tie var palīdzēt attīrīt gaisu un radīt omulīgu atmosfēru. Ja dekoratīvi nieki un akcenti nav tev pa prātam, dažādi zaļie augi un ziedi piešķirs krāsu un spēs radīt labi iekārtotas telpas sajūtu.

Kvalitatīvas mēbeles

Kvalitatīvas, ērtas un funkcionālas mēbeles ir ieguldījums ilgam laikam, kā arī padara tavu ikdienu mājās patīkamāku un vieglāku. Pārdomāti izvēlētas mēbeles savu vērtību turpina apliecināt daudzus gadus, tās tik ātri negribēsies mainīt, un tas palīdzēs ietaupīt ilgtermiņā. Ja neesi gatavs uzreiz daudz ieguldīt mēbelēs, sāc pamazām, piemēram, vispirms nopērc izcilu ēdamgaldu vai atpūtas krēslu, un laika gaitā nomainīsi visas nepieciešamās mēbeles.

Radošs apgaismojums

Apgaismojums var būtiski mainīt mājas izskatu un sajūtas. Apsver iespēju pievienot dažus jaunus gaismas ķermeņus, lai radītu siltu un mājīgu atmosfēru. Arī gaismekļa dizains var būtiski ietekmēt interjeru, padarot to klasisku, modernu vai neparastu.

Dekoratīvi nieki

Dekoratīvas lietas ir pēdējais pieskāriens, kas var apvienot telpu. Izvēlies priekšmetus, kas atspoguļo tieši tavu stilu un piešķir arī mājām personību. Atceries, ka dekoratīvs ne vienmēr nozīmē nepraktisks – tas var būt mīksts pleds ar ģeometrisku rakstu, krāsaini spilveni vai interesanti spoguļi, kas atspulgā padarīs telpu plašāku un bagātīgāku.

Sāc jaunu gadu ar mājokļa pārmaiņām!

Previous
Previous

X, Y un Z paaudžu finanšu paradumi

Next
Next

Jaungada apņemšanās – kā sasniegt savus finansiālos mērķus?