Zagļiem patīk velosipēdi. Kā pasargāt sevi no zaudējumiem? 

Ir nakts, tu guli gultā un domās pārcilā dienu. Esi labi pastrādājis, arī atpūties un izkustējies. Vakariņas bija samērīgas, un diena galu galā izdevusies. Istaba ir tumša, gulēšana ērta un nekādu ekrānu. Šķiet, ka ir viss lieliskam miegam. Tomēr tu vēl neesi iemidzis un prāto, vai kāpņutelpā kārtīgi pieslēdzi velosipēdu, – kaimiņam nesen nozaga. Varbūt jāiet pārbaudīt?  

Katrs pēc savas pieredzes piekritīs, ka doma par velosipēda vai skrejriteņa zaudēšanu rada nemieru. Šāds stress traucē kvalitatīvam miegam un neļauj pilnvērtīgi izbaudīt arī nākamo dienu. Turklāt kļūst arvien vēsāks, vējainais lapkritis nes līdzi lietu, un braukt ar velosipēdiem un skrejriteņiem vairs nav tik ērti. Tas nozīmē, ka tavs braucamrīks pavadīs daudz vairāk laika viens pats un nepieskatīts. Kamēr braucamais atpūšas nostāk no acīm, garnadži turpina meklēt iespējas iegūt spēkratus savā īpašumā. Ja zaglim paveicas, transportlīdzekļa īpašnieks kļūst par gājēju. 

Velosipēdus zog bieži 

Valsts policijas reģistrētā informācija liecina, ka pēdējā gada laikā ir nozagti aptuveni 1300 velosipēdu un aptuveni 200 skrejriteņu. Tas nozīmē, ka vidēji dienā Latvijā pazūd vismaz četri braucamrīki. 

“Velosipēdus vienlīdz bieži zog gan no telpām, gan ielas. Pēc vasaras sezonas velosipēdi vairāk tiek atstāti iekštelpās, un, ja runa ir par telpām, tad tieši kāpņutelpa ir visnedrošākā vieta, kur turēt savu braucamrīku,” stāsta Gita Gžibovska, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste. 

Visvairāk zādzību notiek Rīgā un citās lielākajās pilsētās – Liepājā, Daugavpilī, Jelgavā. Tomēr arī ārpus lielajām pilsētām zādzību gadījumi ir novērojami diezgan bieži. 

Ja notiek nelaimes gadījums 

Mikro mobilitātes transportlīdzekļi – velosipēdi, skrejriteņi, skūteri, segveji, skrituļslidas – ir ātrākais un ērtākais pārvietošanās līdzekļi pilsētvidē. To apliecina ne tikai braucamrīku skaita pieaugums pilsētā, bet diemžēl arī to izraisīto negadījumu skaits. Apdrošinot mikro mobilitātes transportlīdzekļus visa gada garumā, apdrošinātājs segs zaudējumus, ja, piemēram, braucamo nozags, tas iekļūs nelaimes gadījumā vai tās īpašniekam iestāsies civiltiesiskā atbildība. City Combo apdrošināšana ir piemērota ikvienam, kas ziemā slēpo vai brauc ar sniega dēli, bet vasarā brauc ar velosipēdu vai skrejriteni. Pašrisks šajā gadījumā netiek piemērots.

Apdrošini savu aktīvo dzīvesveidu un guli mierīgi! 

Previous
Previous

Pirkumu apdrošināšana: vai tas ir tā vērts?

Next
Next

Hipotekārā kredīta mainīgā likme – EURIBOR