Lai droša ziemas prieku baudīšana

Baltā sniega sega šobrīd tā vien vilina kopā ar ģimeni un draugiem doties aizraujošos piedzīvojumos un baudīt ziemas priekus. Neatkarīgi no tā, vai plāno doties uz tūristu iecienītu slēpošanas kalnu citā valstī, slidot pa aizsalušu ezeru vai laisties kādā nogāzē ar ragavām, tev būs labi jāsagatavojas. Un runa nav tikai par siltiem zābakiem un cimdiem.

Lai tavus ziemas priekus nesabojā negaidītas traumas vai citi nepatīkami pārsteigumi, rūpīgi sagatavojies plānotajām izklaidēm. Ņem vērā savas un līdzbraucēju iespējas, galamērķa piedāvājumu, laikapstākļus un, protams, iegādājies piemērotu apdrošināšanu.

Prasmēm atbilstošas izklaides

Izvēloties ziemas aktivitātes, pārrunājiet visu dalībnieku vēlmes un arī prasmes, īpaši, ja runa ir par aktīvo atpūtu. Piemēram, maziem bērniem, gados vecākiem cilvēkiem un iesācējiem nebūs piemērots brauciens ar sniega dēli Slovākijas augstākajos kalnos. Izvēloties savām fiziskajām prasmēm neatbilstošu nodarbi, ir lielāks risks gūt traumas. Tāds galamērķis būs piemērots, ja plāno doties baudīt ziemu kopā ar draugiem, kam laišanās pa augstām un stāvām trasēm ir ikgadēja izprieca.

Atbilstošs ekipējums

Ja esi ziemas sporta veidu cienītājs, tev droši vien ir kvalitatīvs inventārs, kas ir piemērots tieši tev. Ja tāda nav un neplāno to iegādāties, pārliecinies, ka izvēlētajā vietā ir iespēja nomāt visu nepieciešamo, piemēram, locītavu aizsargus un aizsargbrilles, lai acis būtu pasargātas no spožās gaismas, ko atstaro sniegs. Atceries ne tikai par piemērotu apģērbu, bet arī ķiveri, kas ir svarīgākais priekšnoteikums aizsardzībai pret nopietnām  traumām.

Izvērtē savu spēju robežas

Ja esi iesācējs, rīkojies lēnām un izvēlies savam spēju līmenim atbilstošākās slēpošanas vai snovborda trases. Izmanto profesionālu instruktoru palīdzību. Viņu padomi un pamācības palīdzēs ātrāk un drošāk apgūt vēlamās prasmes. Lai neapdraudētu savu un citu ziemas sporta veidu cienītāju drošību, grūtākās trases izvēlies vien tad, ja esi pieredzējis un pilnīgi pārliecināts par savām spējām.

Atjauno enerģiju un siltumu

Īpaši bērniem ir raksturīgi tā aizrauties ar ziemas priekiem, ka nemaz nemana nosalušos roku un kāju pirkstus. Tāpēc ir svarīgi laiku pa laikam pārliecināties, ka nesalst. Neaizmirsti par atpūtu, kuras laikā arī ir svarīgi padzerties un apēst sportiskām aktivitātēm piemērotu uzkodu.

Drošība pirmajā vietā

Traumas var sabojāt brīvdienu prieku un krietni patukšot tavu bankas kontu, īpaši, ja esi ārzemēs. Pasargā sevi un savus tuviniekus ar Citadeles nelaimes gadījumu apdrošināšanu un piesakies apdrošināšanai mājaslapā jau šodien. Ja plāno rast ziemas prieku citās valstīs, izmanto arī X prime un tajā iekļauto ceļojuma apdrošināšanu, kā arī uzzini Citadeles mobilajā lietotnē par vienu jaunākajiem apdrošināšanas produktiem – Vairāku ceļojumu apdrošināšanu.

Lai brīnišķīgs un drošs ziemas piedzīvojums!

Previous
Previous

Izvēlies zaļo īpašumu un izmanto visas tā priekšrocības

Next
Next

Vilks aitas ādā – par ko visbiežāk maskējas finanšu krāpnieki Latvijā?