POS termināļu veidi un katra priekšrocības

Digitālā transformācija norēķinu jomā pēdējos gados bijusi pietiekošo strauja, lai, dodoties uz veikalu, mēs varētu aizmirst par sīknaudas un dažādu lojalitātes karšu pilno maku. Šodienas realitāte ir tāda, ka droši un ātri varam veikt norēķinus ar vienu pašu maksājumu karti, mobilo telefonu, gudro aproci un pat viedo gredzenu. Šie ērtie un salīdzinoši vienkāršie norēķini diezgan ātri kļuvuši par tendenci un pircēju skatījumā arī par standartu, ko būtu jāpiedāvā ikvienam tirgotājam, neatkarīgi, cik liels vai mazs tas ir.

Maksājumu karšu norēķinu iespējas mūsdienās tiek uztvertas kā pašsaprotamas un sagaidām iespēju maksāt ar karti jebkurā tirdzniecības vietā, neatkarīgi no tā vai tas ir liels iepirkšanās centrs, vai amatnieku gadatirgus brīvdabas muzejā. Un pēdējā gada laikā visiem maksājumu termināliem ir jāspēj pieņemt bezkontakta maksājumi.

Pircējiem ir nozīmīgi izvēlēties sev tīkamāko norēķinu veidu - skaidras naudas maksājums, karšu maksājums vai kādu no mūsdienīgajiem maksājumu risinājumiem, piemēram, maksājumus ar Apple Pay, Garmin Pay, gredzenu utt. Līdz ar to uzņēmumiem gan maziem, gan lieliem ir jāspēj šie risinājumi nodrošināt.

Mazajiem uzņēmumiem vēl nesen bija pieņemts apkalpot klientus tikai skaidrā naudā. Tā tas bija iekārtots, jo pāriet no skaidras naudas maksājumiem uz jaunākiem norēķinu risinājumiem bija ilgi un sarežģīti. Tehnoloģijām attīstoties arī POS termināli ir kļuvuši vieglāk pieejami un ir plašākā klāstā, kas paver vairāk iespējas uzsākt lietot POS termināli pāris stundu laikā no pieteikšanās.

Citadele ir vienīgā banka, kas piedāvā POS termināli saņemt tajā pašā dienā pat trīs stundu laikā kopš pieprasījuma.

Citadele uzņēmumiem piedāvā Verifone un Ingenico ražotos POS termināļus. Atkarībā no uzņēmuma biznesa veida iespējams izvēlēties stacionāro POS termināli, mobilo, mPOS, integrēto kasu sistēmu un iebūvējamo POS termināli. Plašais piedāvājumu klāsts ļauj katram izvērtēt to, kāds POS terminālis būs atbilstošākais uzņēmuma darbības modelim un ērtāks ikdienas pielietošanā dažādās tirdzniecības vietās.

  • Stacionārais POS terminālis: piemērots maziem un vidējiem uzņēmumiem, kuriem ir patstāvīga tirdzniecības vieta un tam ir nepieciešams stabils interneta pieslēgums. Šis POS terminālis sastāv no divām daļām, kur vienā ierīces pusē pārdevējs ievada summu, un otrā ierīcē klients veic apmaksu. POS terminālis labāk piemērots maziem un vidējiem uzņēmumiem, jo, piemēram, veikalam ar lielu klientu plūsmu šis risinājums iespējams būs par lēnu, jo summa pārdevējam jāievada katru reizi. Tomēr POS terminālis būs ļoti piemērots veikaliem, kafejnīcām, saloniem - visur, kur klients veic apmaksu pie kases.

  • Mobilais POS terminālis: piemērots visa veida uzņēmumiem arī tiem, kas nodarbojās ar izbraukuma tirdzniecību. Šo POS termināli bieži redzam restorānos, bāros, kad klients vēlas maksāt ar karti, kā arī ēdienu piegādē. POS termināli var izmantot jebkurā vietā, jo tam ir savs mobilā interneta pieslēgums. Ir nepieciešama SIM karte, ko nodrošina LMT, TELE 2, Bite u.c. operatori. Izvēloties šo POS termināli, Citadele piedāvā nodrošināt SIM karti pie LMT.

  • mPOS terminālis: ir izmērā vismazākais no visiem POS termināliem un viegli iegulst plaukstā līdzīgi kā mobilais telefons. Būs piemērots mazajiem uzņēmumiem, individuālajiem komersantiem, izbraukuma tirdzniecībai kā arī tirdzniecībai gadatirgos. To iespējams savienot gan ar Android un iOS operētājsistēmu mobilajiem tālruņiem un planšetdatoriem, un tiek nodrošināta iespēja izsniegt elektroniskos čekus e-pastā, kā arī ērti veikt pārdoto preču uzskaiti.

  • Integrētās kasu sistēmas: piemērotas uzņēmumiem, kur apgrozās liels pircēju skaits un tiek izmantotas kasu sistēmas, kur var integrēt POS termināli, piemēram, lielvaikali, apģērbu veikali u.c. Tas sniedz iespēju ātrāk veikt norēķinu procesu un nav nepieciešams atkārtoti ievadīt summu terminālī.

  • Iebūvējamais POS terminālis: piemērots degvielas uzpildes stacijām, auto stāvvietām, pakomātiem, kā arī uzkodu un kafijas automātiem. Tas tiek izmantots vietās, kur pircējiem iespējama pašapkalpošanās un nav nepieciešama pārdevēja iesaiste.

Lai izprastu vai konkrētais terminālis ir piemērots konkrētā biznesa vajadzībām, Citadele dod iespēju POS termināli izmantot sešus mēnešus bez abonēšanas maksas. Kā arī banka piedāvā iespēju saņemt POS termināli tiem uzņēmumiem, kuriem tas ir vajadzīgs vien atsevišķos gadījumos, nevis pastāvīgi.

Termināļa uzstādīšana un apmācība tiek nodrošināta bezmaksas no Citadeles puses. Kā arī nepieciešamības gadījumā, kad vien ir radusies vajadzība ir iespējams saņemt konsultāciju telefoniski, internetā caur bankas mājaslapu jebkurā diennakts laikā.  Pie abonēšanas plāna iegādes Citadele arī nodrošinās POS termināla apkopi, atjaunošanu un remontu, taču gadījumos, kad tas nedarbosies ierīci būs iespējams bezmaksas nomainīt. Banka ir padomājusi arī par to, lai uzņēmumi, kas izmantot POS terminālus nepaliktu bez čeka ruļļiem un piegādās tos bezmaksas uz jebkuru tirdzniecības vietu.

Banka piedāvā vēl pāris priekšrocības izmantojot POS termināļus:

      Biznesa portāls: iespēja ātri un ērti pārskatīt veiktos darījumus, var sekot līdzi darījumiem, kas ir bijuši veikti divu gadu laikā, kā arī ir pieejama informācija par bankas komisijām. Ērts, parocīgs risinājums uzņēmumiem, kur tiek lietoti vairāki POS termināli,  portālā var sekot līdzi ikdienas, kā arī mēneša atskaitēm gan par katru termināli atsevišķi, gan arī par visu uzņēmumu kopā.

-       Mastercard Business Debit karte: noder, ja pircējs vēlas veikt norēķinu skaidrā naudā. Mastercard Business Debit karte nodrošina to, ka klientu skaidrā nauda tiek iemaksāta bankomāta. Darbojas kā papildinājums POS terminālim.

Previous
Previous

Kā tiek pārvaldīts tavs pensijas uzkrājums?

Next
Next

55 idejas Latvijas apceļošanai vasarā