Cik ērti ir norēķināties tavā interneta veikalā?

Tava tiešsaistes veikala apmeklētājs ir atstājis pilnu iepirkumu grozu un pazudis? Iemesli tam var būt dažādi. Viens no tiem – pārlieku sarežģīts un ilgs pirkuma apmaksas ceļš, kas licis potenciālajam pircējam pārdomāt. Cik viegli, droši un ērti ir norēķināties par pirkumiem tavā vietnē?

Pareizi izvēlētas interneta veikala maksājuma metodes var palīdzēt palielināt pārdošanas apjomu, samazināt transakciju izmaksas un uzlabot klientu iepirkšanās pieredzi. 14 % aptaujāto iedzīvotāju ir norādījuši, ka pametuši pilnu iepirkuma grozu, jo nav bijis iespējams samaksāt viņiem vēlamā veidā*.

Vairākas maksājumu metodes

Nodrošinot vairākas maksājumu metodes, vari apmierināt dažādu klientu vēlmes un vajadzības. Piemēram, daļa pircēju dod priekšroku norēķiniem ar karti vai mobilajiem makiem, bet citi – bankas pārskaitījumiem. Tāpat starp iecienītām apmaksas metodēm ir iespēja norēķināties nomaksā. Šādu "Pērc tagad, maksā vēlāk” iespēju nodrošina Klix Pay Later, kas ir pieejams populārākajos interneta un klātienes veikalos Baltijā. Nodrošinot visas iecienītākās apmaksas metodes, ir lielāka iespēja, ka pircējs pabeigs pirkumu un atgriezīsies tirgotāja interneta veikalā arī nākotnē.

Pērn iepirkumos internetā viena mēneša laikā 60 % iedzīvotāju izmantoja iespēju maksāt ar internetbanku*. Iespēju maksāt pa daļām kā svarīgu ir norādījuši vairāk nekā 15 % aptaujāto.

Ērtāk arī uzņēmumam

Apmaksas risinājumi, to ieviešana un uzturēšana uzņēmējam ir būtiski izdevumi. Izvēloties maksājamu risinājuma partneri, ir iespējams ietaupīt, taču to nevajadzētu darīt uz maksājumu stabilitātes rēķina. Izvērtējot sadarbības partneri, būtiski pievērst uzmanību tā uzticamībai un nodrošinātās sistēmas stabilitātei. Tāpat tirgū ir pieejamas maksājumu sistēmas, kas kā papildu pakalpojumu nodrošina iespēju automatizēt rēķinu izrakstīšanu, veikt to uzskaiti un citus procesus.

Inovatīvākie risinājumi tirgū nodrošina arī pilnībā digitālu līzinga izskatīšanu un līguma parakstīšanu. Pircējiem ir iespēju vienuviet saņemt vairākus aizdevuma piedāvājumus no dažādiem aizdevējiem un izvēlēties sev izdevīgākos aizdevuma nosacījumus. Savukārt iespēja aizpildīt aizdevuma pieteikumu un parakstīt līgumu digitāli ietaupa tirgotāja darbinieku laiku un resursus, kas nepieciešami, lai uzturētu līgumus papīra formātā.

"Iegādājoties lielākus pirkumus, klienti labprāt izvēlas maksāt pa daļām. Tagad, pateicoties iespējai apmaksāt pirkumu ar Klix Pay Later risinājumu, pircējiem nodrošinām iespēju sadalīt pirkuma summu vairākos maksājumos. Redzam, ka pircēji novērtē Klix risinājuma ērtumu, jo vienīgais, kas ir jādara, – apmaksas brīdī jāizvēlas iespēja “Dalītais maksājums”. Turklāt, parakstot līgumu, nav nepieciešams sniegt savus personas datus veikala darbiniekam – pirkumus tiek noformēts telefonā," norāda Andrejs Korņejevs, RD Electronics valdes loceklis.

Ne tikai maksāšanai

Kvalitatīvas un pārdomātas interneta veikala norēķinu iespējas var paaugstināt pircēju lojalitāti, gluži tāpat kā lojalitātes programmas un atlīdzību sistēmas. Turklāt, ņemot vērā mūsdienās pieaugošo krāpšanas gadījumu skaitu, klienti novērtēs norēķinu iespējas, kas nodrošinās viņu  datu konfidencialitāti. DJa uzņēmumā ir ieviesta attiecīgā privātuma politika, kurai pircējs ir piekritis, tad digitālos maksājumus var izmantot arī, lai personalizētu saturu un piedāvājumus, pamatojoties uz klientu maksājumu paradumiem un vēlmēm, un sniegtu viņiem atbilstošus ieteikumus.

Izmanto dažādus digitālos maksājumus un palielini e-komercijas pārdošanas apjomu un klientu apmierinātību. Izvēlies savam uzņēmumam labāko – ieskaties Citadeles mājaslapā.

* Reprezentatīvu iedzīvotāju aptauju par Latvijas iedzīvotāju iepirkšanās paradumiem internetā Klix kopā ar pētījumu aģentūru Norstat veica 2023. gada rudenī, tiešsaistē aptaujājot vairāk nekā 500 interneta veikalu lietotājus vecumā no 18 līdz 74 gadiem. 

Previous
Previous

Ar otro nepietiks – vajag trešo

Next
Next

X REWARDS punkti visbiežāk tērēti Ukrainas atbalstam