Dāvināšanas prieks

Līdz ar decembri sākas arī Ziemassvētku gaidīšana. Tas ir laiks, kad jo īpaši vēlamies darīt labus darbus un iepriecināt citus. Svētku gaidīšanu pavada gan iekšējais saviļņojums, gan praktisku lietu plānošana. Šajos svētkos ir arī ierasts pasniegt dāvanas. Vai esi izdomājis, kā iepriecināt savus tuvākos? Lūk, daži ieteikumi, kā vairot labo un veidot siltas atmiņas šajos svētkos!

Atbalsti ilgtspēju un izaugsmi

Kā liecina Citadeles veiktā aptauja, 64 % Latvijas iedzīvotāju plāno iegādāties Ziemassvētku dāvanas lielveikalos, savukārt 24 % amatnieku tirdziņos un 4 % – pie sociālajiem uzņēmējiem.

Mazo uzņēmumu un amatnieku piedāvājumā var atrast daudz oriģinālu un noderīgu dāvanu, kuru iegāde ir tiešs atbalsts kopējai ekonomikai un biznesa vides izaugsmei. Šādas dāvanas ir radītas ar mīlestību, un tavs pirkums būs arī apliecinājums amatnieka meistarībai.

Apsver iespēju iegādāties dāvanas arī pie sociālajiem uzņēmējiem. Viņu mērķis ir radīt pozitīvu ietekmi sabiedrībā, un, iepērkoties pie sociālajiem uzņēmējiem, tu ne tikai atbalsti viņu idejas un sekmē pārmaiņas pasaulē, bet arī palīdzi tur strādājošajiem nodrošināt iztikas līdzekļus.

Šādi uzņēmumi bieži sadarbojas ar vietējiem piegādātājiem un ražotājiem, un tas paplašina atbalsta ekonomisko ietekmi.

Radi pats

Aptuveni katrs desmitais Citadeles aptaujā ir norādījis, ka plāno dāvanu izgatavot saviem spēkiem. Radīt dāvanu paša rokām nozīmē radoši izpausties un pielāgot dāvanu tās saņēmējam, kā arī ietaupīt, ja vien neplāno izmantot dārgus specifiskus izejmateriālus. Personīgi veidotā dāvanā ir arī ieguldīts dārgākais, kas mums pieder, – laiks.

Uzdāvini kopābūšanu

Ieplāno laiku ar saviem tuvākajiem. Pastaigājieties kādā no Latvijas nu jau piesnigušajām dabas takām. Dodieties aizraujošā braucienā ar vilcienu pa Latviju ar gardām uzkodām un neaizmirstamām sarunām. Saposieties un kopīgi apmeklējiet skaistu svētku pasākumu. Sarīkojiet spēļu vakaru. Iespēju ir tik daudz, atliek vien uzņemties iniciatīvu.

Rūpējies par savējiem

Visbiežāk mīlestība izpaužas kā rūpes. Tāpēc parūpējies par saviem tuvākajiem arī svētkos. Izmanto bankas piedāvātos apdrošināšanas produktus, lai pasniegtu viņiem praktisku un noderīgu dāvanu. Finansiālā drošība ir dāvana, kuras vērtība turpina pieaugt laika gaitā.

Gādā dāvanas gudri

Plānojot dāvanu iegādes budžetu, pārskati tev pieejamās Citadeles X karšu īpašnieku balvu un atlaižu iespējas. Izmanto atlaides un dodies ar draugu uz kino, sarīko bērniem picu ballīti un aizved savu mammu uz restorānu. Iepriecini tuviniekus un izmanto Citadeles piedāvātās atlaides, piemēram, juvelierizstrādājumu veikalos. Abonē žurnālu ar atlaidi vai iegūsti dāvanu karti grāmatu vai galda spēļu veikalā, izmantojot savus uzkrātos X REWARDS punktus. Iegādājoties praktiskas dāvanas, izmanto pirkumu apdrošināšanu.

Dari labu

Vari izmantot savus X REWARDS punktus labdarībai. Tas ir viens no jēgpilnākajiem veidiem, kā tērēt savu laiku un naudu, jo tā tu palīdzi tiem, kam tas ir vairāk nepieciešams. Ziedojot tu pozitīvi ietekmē pasauli, atbalsti sev svarīgus mērķus un uzlabo savu emocionālo labsajūtu.

Varbūt tev ir kāds draugs, ar kuru kopā doties brīvprātīgajā darbā kādā dzīvnieku patversmē vai apmeklēt seniorus un pārsteigt ar kādu dāvanu?

Neaizmirsti par sevi

Lai būtu drošs, ka svētku laikā arī saņemsi tieši to, ko vēlies, parūpējies pats par sevi. Izmanto Citadeles X karšu balvas un akcijas savam priekam. Uzdāvini sev finansiāli stabilāku nākotni un svētku laikā ieguldi kādā no Citadeles termiņdepozītiem vai izmanto kādu no ilgtermiņa ieguldījumu iespējām. Varbūt uzdāvini sev lielāku iemaksu pensiju 3. līmenī.

Vislabākās dāvanu idejas tev radīsies, domājot par mīļajiem, viņu dzīvesveidu, vēlmēm un iespējām. Un par tiem, kam neklājas viegli. Padomā. Ziemassvētku gaidīšanas laiks ir sācies.

Previous
Previous

Vilks aitas ādā – par ko visbiežāk maskējas finanšu krāpnieki Latvijā? 

Next
Next

Cik nodrošināts tu būsi vecumdienās?